Zgodovina


Lovski pevski zbor neprekinjeno deluje od leta 1978.

V letu 2005 so se pevskemu zboru priključili tudi rogisti, ki so sodelovali10 let nakar so se razpstili. Znani so bili kot Revirski rogisti.

Od leta 2011 pa delujemo kot Društvo LZ in rogisti Zasavje-Trbovlje. V zboru je trenutno 16 pevcev.

Nastopi društva niso samo v domačem okolju. Največ nastopov je v zasavski regiji ob različnih priložnostih, tako jubilejih, obletnicah, kot zadnjem slovesu lovskim tovarišem iz lovskih družin Zveze lovskih družin Zasavje.

Nemalokrat pa smo tudi povabljeni kot gostje pri drugih pevskih zborih. Vsako leto redno sodelujemo na reviji SLPZR (slovenskih lovskih zborov in rogistov) in vsakoletni občinski reviji odraslih pevskih zborov v Trbovljah.

Osmega decembra 2021 je bil sklican izredni občni zbor društva, kjer je zaključil več kot 20 - letno uspešno vodenje društva, pred tem lovskega pevskega zbora predsenik STANISLAV BIZJAK. Za novega predsednika je bil izvoljen MARJAN PALČIČ.

Dvanajstega januarja 2022 smo Stanetu Bizjaku podelili spominsko plaketo za večletno uspešno vodenje društva. Ob nagovoru predsednika Marjana Palčiča je izpostavil Stanetovo požrtvovalno delo,  njegove organizacijkse sposobnosti ob izvedbi različnih aktivnosti, znal je poiskati priložnosti za promocijo zbora in tudi rogistov, dokler so bili priključeni v društvu. Skratka, funkcijo predsednika je opravljal s srcem in ni mu bilo žal časa, ki ga je porabil za aktivnosti.